HAB

Év: 2023

Méret: 1950m2

Típus: kultúrális

Szerep: belsőépítészeti tervezés

Helyszín: Budapest

Generáltervező: Cohesion

Az Andrássy úton található HAB kulturális központot az MBH alapítvány hozta létre, melynek belsőépítészeti tervezését irodánk, a Qvarta vállalta. A központ célja egy neutrális tér kialakítása volt, amely lehetővé teszi a művészeti objektumok előtérbe kerülését, anélkül hogy elvonja róluk a figyelmet.

A tér hangulatának fokozására egyedi karakteres irizáló elemeket is beépítettünk, mint például a pultok vagy a közönségforgalmi szinteket összekötő csigalépcső. Ezek az elemek különleges vizuális élményt nyújtanak a látogatóknak és harmonizálnak a kulturális központ egészével.

Az egyedi felhős álmennyezet külön említést érdemel, mely egy saját fejlesztésű termék eredménye, melynek tervezését és kivitelezését szintén mi végeztük. Ez az álmennyezet nem csak esztétikai szempontból kiemelkedő, de akusztikai tulajdonságai révén is hozzájárul a kulturális központ kellemes és hangulatos légkörének megteremtéséhez.

Az épület pinceszintjén oktatótér, grafikai műhely és podcast szoba található, míg a földszinten helyet kapott egy bisztró és egy kiállítótér. Az emeleti szinteken további kiállítások, irodaterek és művészapartmanok helyezkednek el, így biztosítva a kulturális központ sokoldalú és inspiráló funkcióit.

A  HAB kulturális központ egy különleges és vibráló helyszín vált, ahol a művészet és a közösség találkozhat, és ahol a látogatók számos kulturális és alkotói tevékenységben részt vehetnek.