Józsefvárosi Múzeum

Év: 2022

Méret: 750m2

Típus: kultúrális

Szerep: építészeti, belsőépítészeti, generáltervezés

A Józsefvárosi múzeum a VIII. kerületi önkormányzat kezdeményezésére jött létre. Egy új intézményt hoznak létre, amely a Józsefváros helytörténetével foglalkozik. Irodánk vállalta a múzeum külső és belső kialakításának tervezését, hogy egy egyedülálló és korszerű helyszínt hozzunk létre.

A múzeum tervezése során hangsúlyt fektettünk a flexibilitásra, hogy a kiállítóterek könnyen alkalmazkodjanak a különböző kiállításokhoz és programokhoz. Az épületben olyan területeket alakítunk ki, amelyek ideálisak közösségi események, előadások és workshopok megtartására is.

A belsőépítészeti koncepciónk részeként különös figyelmet fordítottunk a két alacsony szint összenyitására, hogy egy tágas és világos tér jöjjön létre. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy könnyedén átjárjanak a kiállítóterek között, és felfedezzék a múzeum változatos tartalmait.

Az épület a nagykörúti épületsor fontos része, melyet figyelembe vettünk az utcafronti homlokzatok megújításánál.

Jelenleg a projekt a kivitelezési fázisban áll, amelyben szorosan együttműködünk a kivitelezőkkel, hogy valósággá váljon a tervezett múzeumi intézmény.