Mackóvár Óvoda

Év: 2022

Méret: 915 m2

Típus: oktatási - nevelési

Szerep: építészeti, belsőépítészeti és generáltervezés

Helyszín: Budapest, Magyarország

A Qvarta megbízást kapott a Mackóvár Óvoda felújítására, mely a nyolcadik kerület hátrányos helyzetű részén található. Célunk az óvoda külső és belső megújítása volt, hogy a gyermekek számára kellemes és inspiráló környezetet teremtsünk.

Az épület homlokzatának teljes átalakítása történt, különleges grafikával, mely egyedi jellegűvé teszi az óvodát. Az új homlokzat kifejezi az óvoda vidámságát és gyermekközpontúságát, hozzájárulva a környezet pozitív hangulatához.

Az épület belső részeiben is jelentős változtatások történtek. Kialakításra került egy új sószoba, mely a gyermekek egészségét támogatja. Ezenkívül új foglalkoztató helyiség és ovónői pihenő is létrejött, ahol a pedagógusok kényelmesen és hatékonyan végezhetik munkájukat.

Az udvaron található szolgálati épület is átalakult, és az óvoda vezetőségének irodai egysége lett. Így a vezetők könnyen elérhetőek és rendelkezésre állnak a szülők és az óvoda dolgozói számára.

Az óvoda tervezésénél kiemelt figyelmet fordítottunk a gyerekbarát anyagok és felületek használatára. Biztosítottuk, hogy az épületben olyan anyagok kerüljenek beépítésre, amelyek biztonságosak, tartósak és könnyen tisztán tarthatóak, hogy a gyermekek egészsége és jóléte mindig előtérben legyen.

Emellett modern gépészeti rendszereket is beépítettünk, melyek biztosítják az energiatakarékos használatot.